به گزارش پایگاه تخصصی امام حسین علیهالسلام کربوبلا، همزمان با سومین روز از شهادت امام حسین (ع) و یارانش، کاروان عظیم و باشکوه بانوان عزادار قوم بنی اسد با حضور در کربلای معلی و بین الحرمین شریفین برای آن حضرت عزاداری کردند.
اسد نام قبیلهای از قبایل بزرگ و سلحشور و مشهور عرب از فرزندان اسد بن خزیمه بن مدرکه است. در قیام امام حسین (ع) در سال 61 ق بنی اسد به سه دسته موافق حضرت، مخالف و بی طرف تقسیم شدند.
پس از شهادت سیدالشهدا (ع) و یاران گرانقدرش، زنان بنیاسد گذرشان به میدان جنگ افتاد (دسته بی طرف) اجساد امام و یارانش را در زیر آفتاب تابان مشاهده کردند و سخت تحت تأثیر قرار گرفتند و به سرزمین غاضریه (محل دسته سوم) شتافتند و مردان خود را جهت دفن اجساد شهدا خبر کردند.
اما مردان قبیله از ترس ابن زیاد حاضر نشدند در به خاک سپاری اجساد شرکت کنند، لذا زنان بنی اسد خود بیل و کلنگ برداشتند و به سمت کربلا حرکت کردند. پس از مدت کوتاهی، وجدان مردان قبیله بیدار گشت، به خود آمده دنبال زنان حرکت کردند و به دفن پیکر مطهر شهدا پرداختند. این نخستین جنبش مخالف علیه ابن زیاد و بنی امیه پس از واقعه طف به حساب میآید. این فداکاری بنی اسد سبب شهرت آنان در میان شیعیان جهان شد.
افراد حاضر در این دسته عزاداری، لباسهای بلند و سفید میپوشند و بیل و کلنگ همراه برمیدارند و چنین مینمایانند که برای دفن شهیدان کربلا میروند. از نکات جالب و تأثیرگذار این مراسم، در جلو حرکت کردن زنان در این دسته عزاداری است که همان واقعه روز دوازدهم سال 61 را به نمایش میگذارد. حرکت قوم بنیاسد سه روز بعد از واقعه روز عاشورا صورت میگیرد.