به گزارش کربوبلا به نقل از شفقنا، حسن قشقاوی با ارائه توضیحاتی در مورد روند صدور ویزا برای زائرین اربعین حسینی و تفاوت آن با سالهای گذشته اظهار کرد: سالهای گذشته زائران با توجه به ویزای اخذ کرده میتوانستند 20 روز در عراق بمانند ولی امسال زائران میتوانند با استفاده از ویزای صادر شده 30 روز در عراق بمانند.
وی با بیان اینکه مدت اعتبار ویزا برای زائران سه ماه است، ادامه داد: اگر کسی در حال حاضر ویزا بگیرد تا سه ماه فرصت دارد تا سفر خود را به عراق انجام دهد.
این مقام مسئول در وزارت خارجه با اشاره به اینکه امسال دلار از روند اخذ ویزا حذف شد، خاطر نشان کرد: هر ساله در این ایام با توجه به افزایش تقاضا برای دلار شاهد نوساناتی بر روی قیمت این ارز بودیم ولی امسال با همکاری دولت عراق توافق کردیم که دلار را از روند اخذ ویزا حذف کنیم و مردم هزینه صدور ویزا را به ریال بپردازند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم برای پرداخت هزینه روادید باید هزینه ثابت 170 هزار تومان را بپردازند، ادامه داد: پیش از این نوسانات قیمت دلار بر روی نرخ روادید تاثیر داشت ولی اکنون مردم با قیمت ثابتی میتوانند روادید دریافت کنند.
قشقاوی همچنین با بیان اینکه سالهای گذشته روادید عموما مانیفستی و لیستی صادر میشد اما امسال روادید به صورت انفرادی صادر شده است، گفت: 17 دفتر با احتساب سفارت عراق در تهران و کنسولگریهای این کشور در ایران با 80 پرسنل اعزامی و ثابت از وزارت خارجه عراق مسئولیت صدور ویزا برای زائران را بر عهده دارند.
معاون کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه با بیان اینکه در حال حاضر در مقایسه با چنین روزهایی در سال گذشته از نظر مدیریت زمان و همچنین کثرت صدور ویزاها با رشد 45 تا 50 درصدی روبرو هستیم و تاکنون نزدیک دو میلیون و 300 هزار روادید صادر شده است، در بخش دیگر از صحبتهای خود در مورد بحث باز شدن مرز خسروی اظهار کرد: ما به واقع به دنبال باز شدن این مرز هستیم. بهترین زیرساختها در مرز خسروی وجود دارد و از طرف ایران تمایل بر این است که این مرز باز شود و از جانب افکار عمومی نیز در این زمینه فشار زیادی به ما وارد میشود ولی باید به این نکته توجه کنیم که مرز باید به دستور نخستوزیر عراق، آقای العبادی باز شود. تصمیمگیر نهایی در این زمینه او است.
قشقاوی در ادامه گفتوگو با رادیو اربعین، به ملاحظات دولت عراق در مورد بازگشایی این مرز اشاره کرد و گفت: عمده ملاحظه مقامات عراقی در این زمینه مسائل امنیتی است. باید توجه داشته باشیم آن طرف مرز خسروی استان «دیاله» قرار دارد که زمانی مقر منافقین بوده و اکنون نیز پناهگاه نیروهای فراری داعش از دیگر مناطق عراق است و از دیگر سو در تحولات اخیر کردی نیز در این منطقه آلودگیهای امنیتی ایجاد شده و در همین چارچوب مقامات عراقی دوست ندارند که فضای امن و باشکوهی که در اربعین وجود دارد ولو با یک حادثه کوچک خدشهدار شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دو سه روز بیشتر به زمان برگزاری مراسم اربعین باقی نمانده، حقیقتا من فکر نمیکنم که مرز در ایام باقیمانده باز شود.