به گزارش کرب‌وبلا ، سعید اوحدی در گفت‌وگوی خبری اخبار شبکه قرآن و معارف سیما در خصوص وضعیت مرزهای کشور با توجه به سفر زائران اربعین گفت: این هفته به همراه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازدیدی از مرزهای چزابه و مهران داشتیم و شاهد بودیم که در قرارگاه‌ها و موکب‌ها خدمات خوبی به زائران ارائه می‌شد.

وی با بیان اینکه امسال در این ایام شاهد دو حماسه بودیم، افزود: حماسه اول حضور حماسی و میلیونی زائران اربعین بود و حماسه دوم ایثار و گذشت و خدمات خالصانه همه عوامل اجرایی در همه دستگاه‌ها و نیروهای مردمی و خودجوش در خدمت‌رسانی به زائران اربعین بود.

رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا روح مردمی مراسم پیاده روی اربعین حفظ شود، بیان کرد: اگر بخواهیم به این مراسم قالب دولتی بدهیم قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ازدحام زائران در مرزها از تلاش‌های همه دستگاه‌های خدمت‌رسان به‌ویژه نیروی انتظامی، سپاه و بسیج و استانداری و شهرداری‌های استان خوزستان و ایلام تقدیر و تشکر کرد.

مهندس اوحدی ادامه داد: شرایط در مرز مهران کمی متفاوت بود، علی رغم توصیه‌های مکرر، برخی از زائران متاسفانه بدون ویزا به مرز آمده بودند و حضور این جمعیت باعث کندی عبور زائران شده بود و از طرفی دولت عراق نیز اجازه ورود به زائران بدون مدارک معتبر و لازم را نمی‌داد و در حال حاضر شاهد بسته شدن مرز از طرف عراق هستیم ولی مرزهای چزابه و شلمچه مشکلی وجود ندارد.

قرارداد بیمه توسط وزارت کشور بسته شده و مبالغ بیمه یک ریالش هم وارد سازمان حج و زیارت نمی‌شود و بصورت مستقیم به بیمه طرف قرارداد داده می‌شود.

رئیس سازمان حج گفت: بر اساس مصوبه ستاد مرکزی اربعین یک آمایش استانی بر اساس جمعیت استان‌ها و تقسیمات کشوری صورت گرفت و مقرر شد 42 درصد زائران از مرز مهران، 33 تا 35 درصد از مرز شلمچه و بقیه جمعیت نیز از مرز چذابه اعزام شوند که این موارد در سامانه سماح نیز لحاظ شده بود.

رئیس کمیته اعزام اربعین صدور دو میلیون ویزا برای زائران ایرانی اربعین توسط 16 دفتر کنسولگری عراق را اقدامی بزرگ و ستودنی و یک رکورد در میان کنسولگری های کشورها در ایران توصیف کرد.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در برخی رسانه‌ها اعلام می‌شود که مبلغ بیمه زائران اربعین به حساب سازمان حج ریخته می‌شود، تصریح کرد: قرارداد بیمه توسط وزارت کشور بسته شده و مبالغ بیمه یک ریالش هم وارد سازمان حج و زیارت نمی‌شود و به‌صورت مستقیم به بیمه طرف قرارداد داده می‌شود. همچنین مبالغ مربوط به هلال احمر مستقیما به حساب آن نهاد واریز می‌شود و سازمان حج و زیارت صرفا یک بستر نرم افزاری فراهم کرد که 2300 دفتر خدمات زیارتی در سراسر کشور به آن متصل بود.

این مقام مسئول گفت: 30 درصد ثبت‌نام کنندگان سماح را خانم‌ها و 70 درصد را آقایان تشکیل می‌دادند و این آمار تفکیکی و اطلاعاتی از این دست را در سامانه سماح داریم که به برنامه‌ریزی های همه دستگاه‌ها در ارائه خدمات به زائران کمک خواهد کرد.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص بازگشت زائران اربعین به کشور توضیح داد: بر اساس آمار سامانه سماح مشخص است که روز دوم، پنجم و دهم آذرماه بالاترین حجم زائران ورودی به کشور را خواهیم داشت و مشخص است که در این سه روز از هر مرز چه تعداد زائر وارد کشور می‌شود که این اطلاعات تنها مربوط به زائرانی است که در سماح ثبت نام کرده‌اند.

اغلب مراجع رسیدن به کربلا و دادن سلام به امام حسین (ع) را برای زیارت اربعین کافی دانسته‌اند.

وی افزود: حتی در جلساتی که داشتیم تأکید کردیم که اطلاعات زائرانی که در سماح ثبت نام نکرده‌اند هم وارد این سامانه شود که این اطلاعات در اختیار کمیته قرار گیرد، که متاسفانه این امر اتفاق نیفتاد.

وی همچنین با توجه به اینکه اغلب مراجع رسیدن به کربلا و دادن سلام به امام حسین (ع) را برای زیارت اربعین کافی دانسته‌اند، به زائران توصیه کرد که برگشت خود به کشور را مدیریت کنند تا با مشکلی مواجه نشوند.

رئیس سازمان حج در ادامه به اقدام شایسته نیروی انتظامی در تفاهم با ستاد عمره و عتبات داشگاهیان برای تسهیل در امر اعزام دانشجویان اشاره کرد و گفت: با این اقدام 30 هزار دانشجو بدون وثیقه و تنها با تعهد ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به زیارت اربعین مشرف شدند.

وی در ادامه گفت: امروز شاهدیم که مراسم پیاده روی اربعین مختص قشر خاصی از مردم نیست و این مراسم تبدیل به یک همایش بزرگ آزادی‌خواهی و دفاع از ارزش‌ها و همایش وحدت جهانی برای مردمی که از ظلم و ستم استکبار به ستوه آمده‌اند، تبدیل شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت به زائران اربعین دارای ویزا که در مرز مهران منتظر هستند، توصیه کرد که خود را برای عزیمت به عراق به مرزهای شلمچه و چذابه برسانند بدلیل اینکه شرایط در مرزهای جنوبی کشور مساعد است.