به گزارش «سایت تخصصی امام حسین علیه السلام» به نقل از الکفیل، آقای مهندس حمید مجید مدیر اجرائی شرکت ارض القدس پیمانکار اجرای عملیات توسعه افقی حرم مطهر در مصاحبه با خبرنگار شبکه جهانی الکفیل از پیشرفت چشمگیر عملیات اجرائی این پروژه خبر داد و گفت: عملیات ساختمانی این پروژه از قبیل نماکاری دیوارها، کف سازی، اجرای سقفهای کاذب و همچنین کابل کشی ساختمان پیشرفت قابل توجهی داشته اند.
آقای مهندس حمید مجید در ادامه گفت: پس از اتمام عملیات بتنی سقفها، ستونها، دیوارها و طبقات زیرزمین و عملیات ساخت دیوارهای جداکننده در طبقات مطابق با نقشه های مصوب اجرائی،عملیات نماکاری با سنگ مرمر ایتالیائی و کف سازی با سنگ گرانیتی برزیلی آغاز گردید و درصد پیشرفت کل عملیات اجرائی پروژه تا کنون به 80 درصد رسیده است.
وی درصد پیشرفت در عملیات اجرای سقفهای کاذب را 70% و در بخش سیستم های برق ، صوتی، اعلان حریق، تلفن و دوربین های مدار بسته ،90 % اعلام نمود.
وی سنگ بکار رفته در نمای خارجی بنا را سنگ مرمر پاکستانی اعلام نمود و گفت: در عملیات کاشی کاری دیوارهای خارجی از کاشی کربلائی که دارای طرحهای طلا می باشند استفاده شده است. وی طلای استفاده شده در تعریق را محصول کشور آلمان اعلام نمود و گفت: طلای بکاررفته در تعریق بین 30 تا 50 درصد مساحت کار را به خود اختصاص داده است. وی از بهره گیری از مرمر پاکستانی موسوم به سفید نادر (WHITE ONER) که بسیار ارزشمند می باشد خبر داد و گفت: قطعات این سنگ در ساخت کاشی بکار رفته که علاوه بر زیبائی منحصر بفرد آن، از مقاومت بسیار بالائی برخوردار است.
آقای مهندس حمید مجید عملیات نماکاری را شامل دیوارهای قوسی خارج حرم مطهر به ارتفاع 10.30 متر و عرض 4 متر و اجرای پنجره های ساختمان اعلام نمود و گفت: در پنجره های بکار رفته از شیشه های دوجداره ( از دو نوع آمریکائی و بلژیکی) استفاده شده و عملیات نصب پیشرفتی 60 درصدی دارد.
وی از انتخاب متون قرآنی جهت خوشنویسی و نصب در قسمت بالائی ساختمان خبر داد و گفت: متون قرآنی انتخاب شده و در اختیار ماهرترین خطاطان جهت خوشنویسی قرار گرفته است.
یادآور میگردد پروژه توسعه حرم مطهر در زمینی به مساحت 10000 متر مربع و در سه طبقه در دست اخداث می باشد که مجموعا 30000 متر مربع به فضای در اختیار حرم مطهر عباسی اضافه خواهد نمود. این طبقات به تمامی امکانات و تجهیزات مجهز گردیده و با احتساب طبقه زیرزمین سه طبقه می باشد. از نتایج جنبی اجرای این پروژه می توان به اجرای سیستم زهکش اطراف حرم مطهر عباسی برای کنترل آبهای زیرزمینی و محافظت حرم مطهر از آثار تخریبی آبهای زیر زمینی مطابق با دستور العملها و استاندارهای وضع شده از سوی وزارت منابع آب عراق اشاره نمود.